Tüm adayları şimdiden tebrik ederiz. Engelsiz ODTÜ Birimi olarak temel amacımız üniversitemizde öğrenim gören ve özel gereksinimleri olan öğrencilerimizin eğitime ve üniversitedeki diğer olanaklara adil erişimlerini sağlamaktır. Engelsiz ODTÜ Birimi, aşağıdaki engel gruplarına yönelik hizmet vermektedir:

• Görme engeli
  • İşitme engeli
  • Ortopedik engel
  • Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu
  • Dil ve konuşma bozuklukları
  • Özgül öğrenme güçlüğü (Disleksi, diskalkuli vb.)
  • Kronik sağlık sorunları (Diyabet, astım, kanser vb.)
  • Psikiyatrik tanı grupları
  • Otizm spektrum bozukluğu
  • Geçici engel durumları (kaza geçirme, ameliyat sonrası süreç vb.)

Birimimiz engel durumu dikkate alınarak ders ve sınav uyarlamaları, akran desteği, ulaşım vb. alanlarda öğrencilerimiz için destekleyici hizmetler sunmaktadır.

Sınavların uygulanması sürecinde herhangi bir değişiklik (sınav yeri, sınav süresi, ek personel desteği vb.) gerektiren bir sağlık durumu bulunan öğrencilerimizin YÖK Başkanlığınca hazırlanan Engelli Bireylere Yönelik Sınav Uygulamalarında ve Engelli Kontenjanın Aranacak Sağlık Şartlarında Dair Yönetmelik gereğince Erişinkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporu'nu (ESKR) birimimize başvuru sırasında sunmaları gerekmektedir. Sınav uyarlaması dışındaki birim hizmetlerine yapılacak başvuruların değerlendirilmesi için engel durumuyla ilişkili bir uzman hekim tarafından onaylanmış, güncel bir sağlık raporuyla başvuru yapılabilir.

Sunulan hizmetlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak için web sitemizi inceleyebilir, birimimize başvuru yapmak için üniversite kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra bize e-posta ya da telefon ile ulaşarak bilgi edinebilir ve randevu alabilirsiniz. Kuzey Kıbrıs kampüsümüzde öğrenim görecek öğrencilerimizin süreçleri Engelsiz ODTÜ KKK tarafından yürütülmektedir. Ayrıntılı bilgi için nccdso{at}metu.edu.tr adresine e-posta gönderebilir ve https://ncc.metu.edu.tr/tr/engelsiz/engelsiz-odtu-kkk-birim-hakkinda adresini inceleyebilirsiniz.

23/09/2024 - 11:18