12 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan İngilizce Yeterlilik Sınavı'nda (İYS) akademik uyarlama talebi bulunan öğrencilerin, Engelsiz ODTÜ Birimi'ne (EOB) resmi başvuruda bulunması gerekmektedir.

Akademik uyarlama talebi bulunan öğrencilerimizin en geç 4 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 17.00'a kadar metu.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden engelsiz@metu.edu.tr adresine akademik uyarlama talep ettiklerini bildiren bir dilekçe göndererek başvuruda bulunmaları gerekmektedir. EOB'ye kayıtlı olmayan Üniversitemiz öğrencileri ile ODTÜ dışından başvuru yapacak olan adayların, dilekçeleriyle* birlikte engel durumlarını belirten güncel bir sağlık raporunu** da iletmeleri gerekmektedir.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

*Lütfen dilekçelerinizi e-posta gövdesine yazarak gönderiniz, e-postanıza ayrı bir ek olarak yüklemeyiniz.

**08.03.2022 tarih ve 31772 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Engelli Bireylere Yönelik Sınav Uygulamalarında ve Engelli Kontenjanında Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik"e göre sınavlarda okuyucu/işaretleyici/yazıcı desteği, ek süre, büyük puntolu sınav kitapçığı, ayrı salonda sınava girme gibi sınav uyarlamalarına ihtiyaç duyan öğrencilerin Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş hastanelerden aldıkları Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporunu (ESKR) başvuru sırasında birimimize iletmeleri gerekmektedir.

20/11/2023 - 13:01