Sevgili öğrencilerimiz,

Aramıza hoş geldiniz, hepinizi tebrik ederiz. Engelsiz ODTÜ Birimi olarak bizler üniversitemizde öğrenim gören ve özel gereksinimleri olan öğrencilerimizin eğitime ve üniversitedeki diğer olanaklara adil erişimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için öğrencilerimizin akademik, sosyal, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen çalışmalar yapıyor, bu konuda öğrencilerimiz ile işbirliği yaparak kişiye özel çözümler geliştiriyoruz.

Engelsiz ODTÜ birimi, tüm engel gruplarındaki öğrencilerimize hizmet vermektedir:

• Görme engeli
  • İşitme engeli
  • Dil ve konuşma bozuklukları
  • Ortopedik engel
  • Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu
  • Özgül öğrenme güçlüğü (Disleksi, diskalkuli vb.)
  • Kronik sağlık sorunları (Diyabet, astım, kanser vb.)
  • Psikiyatrik tanı grupları (Bipolar bozukluk, şizofreni vb.)
  • Otizm spektrum bozukluğu
  • Geçici engel durumları (kaza geçirme, ameliyat sonrası süreç vb.)
  • Diğer (yukarıdaki kategorilerden birine girmeyen durumlar)

Engel durumu, resmi bir kurum aracılığıyla belgelendirildiği/raporlandırıldığı takdirde birimimiz, öğrencilerimize destek olmaya hazırdır. Sunulan hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için üniversite kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra bize e-posta ya da telefon ile ulaşarak bilgi edinebilir veya yüz yüze görüşmeler için randevu alabilirsiniz.

Son Güncelleme:
30/07/2019 - 10:28